Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

torsdag den 7. april 2011

Udsigten
Det er fra terressedøren det hele startede.
Udsigten over Roskilde fjord er et mageløs skue. Fra time til time kan udsigten skifte fra roligt og smukt til dystert og oprørsk.
Om efteråret kommer svanerne og ligger sig i den lille bugt og bliver indtil forårets komme.
Ræven ligger på lur efter et let bytte og det bliver ofte svaneungerne, som ikke når at komme væk i tide.
Når frosten er gået af jorden og poppeltræernes krone lyser som kobber - og græsset begynder at skifte farve og små grønne spirer kommer op af bedene så glæder jeg mig. Først der - begynder mit nye år...

1 kommentar: