Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

mandag den 18. marts 2013

FOR TIDLIGT ELLER FOR SENTDenne helt fantastiske sorte julerose  HELLEBORUS  " Orientalis Lucy Black" købte jeg enten for tidligt eller for sent.


 
Resultatet er at efter snevejr - elleve minus grader - blæst og vindstød ligger stænglerne bukkede og bløde - næsten ukendelige - hen ad bordet.
 
 
Desværre har jeg købt den i år og der var nok lige tidligt nok med det vejr vi har.
 
 
End ikke plus grader og sol kan redde mine juleroser for i år....
 
 
Nå... men jeg er glad for at jeg nåede at tage nogle billeder når nu jeg har købt en hel kasse af disse skønheder, som bare ligge triste ude på havebordet.

5 kommentarer:

 1. Uha hvor ærgerligt en hel kassefuld. Står de ikke til at redde i et køligt rum, hvor vinden ikke kan ramme dem?

  SvarSlet
 2. Jeg tænker også, om du ikke har et køligt sted at stille dem, så de kan rejse sig igen. De har tydeligvis fået frost, men de er jo ret hårdføre, så mon ikke de kan komme på fode igne?

  SvarSlet
 3. Virkelig nydelig!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 4. Tak for tippene.
  Jo, de kan sagents komme igen, men uden de smukke blomster, som først kommer til næste år....
  Jeg prøver at stille dem frostfrit i skuret..

  SvarSlet
 5. Jeg kan ikke hjælpe, men jeg kan se, at du har fået hjælp, men de er da smukke dejlig farve.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet