Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

fredag den 1. juli 2011

KONGEPLADSEN

 Kongepladsen...........
Denne virginske ærenpris købte jeg for rigtig mange år siden. Faktisk en hel kasse hos en gartner - meningen var at,  en veninde og jeg skulle dele, men jeg fik plantet et par stykker og resten var i så dårlig forfatning at, jeg ikke byde min veninde dem.
De røg ud.. simpelhen...
De senere år er de blevet så store at de er svære at overse.
Brombasserne ææælsker dem. Det er ingen overdrivelse at der næsten er en basse i hver plante ad gangen.
Sidste år fik de planterne lov at stå til de gik i frø - det har jeg ikke fortrydt.
En håndfuld blev strøet ud over bedet , som er Kongepladsen
dvs bedet ved siden af terassen.
Her er billedet af de førstblomsterne og dybere inde i bedet kommer så anden omgang.

Her er de fanget en morgenstund hvor solen titter frem mellem grantoppen. Selvfølig kan disse ærenpris kun anbefales i enhver have. De er utrolig dekorative og samler en masse liv,...., som hører sommeren til.

                                         

Ingen kommentarer:

Send en kommentar