Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

lørdag den 19. november 2011

Vand tanker.................


Spejlbassin - vandbassin - havedam eller grøftekanter..
Mange aftener har jeg siddet og kigget mig næsten skeløjet på alle disse herligheder. Og det er jo bare at vælge, men men.
Spejlbassin er meget oppe i tiden, og jeg har jo fjorden nede for enden af haven.
Det er altså blevet til at  jeg gerne vil have grøftekanter i min have - det passer bedst.
 Min bedste veninde, som efterhånden har tegnet mange haver siger tit til mig ... lav nu en haveplan...
Nej ... ikke til min have..... det er for nemt..... Jeg syntes om at sidde her ved vinduet og beskue haven og drømme, spekulere og tænke tanker.
Så hvis vejret holder og frosten holder sig væk et stykke tid, så går jeg i gang meget snart med de 10 - 15 meter grøft... Og jeg vil drømme videre om hvilke blomster der skal være i grøftekanten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar