Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

søndag den 8. april 2012

SUK HJERTE - BRIST IKKE

Suk hjerte -  brist ikke, tænkte jeg,  da jeg en morgen før påske var på grøntorvet. Denne cremefarvet Gyldenlak kørte rund på en vogn,  vognen var bare ikke min. Jeg ælsker jo også gyldenlaks lette duft, som minder om - jeg ved ikke hvad....


Heldet var med mig denne dag - for der blev to kasser til mig. Og jeg ved lige præcis, hvor i haven de skal stå. Det er for tidligt at plante dem ud syntes jeg, selvom de har fået den første frost. Fredag morgen vågnede jeg tidligt ved en femtiden og så ud - mine gyldenlak var helt stive af kulde. Men heldigvis kom de sig hurtigt inde i varmen og nu kommer de ind om aften hvis der bliver love´t nattefrost.Jeg glæder mig allerede til sommer, hvor jeg skal gå på bare tæer på mine græstier forbi bedet med gyldenlak og dufte til dem. De skal stå sammen med  lavendelfarvet akeleje og grå havemalurt....

9 kommentarer:

 1. Det bliver et vidunderligt bed - det er helt sikkert. Synd man ikke også kan sende duft ud gennem bloggen :o)
  God påskedag

  SvarSlet
 2. S-U-K den er for lækker!!!
  Jeg har sået omkring 150 af den kolde gule Gyldenlak 'Treasure primrose' og jeg får nok ikke rigtigt at se dem i blomst i år, men det er da også skønt at få dem sået, for sikke et flor næste forår/sommer :)
  Go´dag til dig :)

  SvarSlet
 3. Det bliver et fint bed, tillykke med det.

  SvarSlet
 4. Tak for kommentarene de damer...
  De bliver plantet i dag - de kan godt tåle et par frost grader....

  SvarSlet
 5. Hei! Så hyggelig at du fant veien til min blog og at du ville følge med meg videre! Det er alltid hyggelig at få nye blogvenner:o)

  Så vakker blomst du har skaffet deg! Skjønne bilder!
  Idag har vi regn, noe vi absolutt trenger nå. Så håper jeg på litt varmere vær:o)

  Ha en go' dag!
  Knus, Helene

  SvarSlet
 6. Det kommer til at se godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha` en god 2. påskedag.

  SvarSlet
 7. Hvor er de bare smukke, de cremefarvede gyldenlak. Jeg har aldrig set dem i den farve før. Jeg elsker også deres duft. Men jeg har svært ved at overvintre dem i haven, så mine står stadig i drivhuset og skal hærdes af først.
  Jeg glæder mig til at se billeder med de skønheder til sommer :-)

  SvarSlet
 8. Tak for hilserne....
  Gyldenlak kan blomstre længe hvis frøstandene bliver nippet af så snart der er sat og ikke danner frø....

  SvarSlet
 9. Hvor ser den smuk ud og duften er jo skøn på Gyldenlak. Dine stedmoder i murerbaljen er smukke. Har du plantet en million? Dejlig farve.

  SvarSlet