Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

søndag den 29. april 2012

TIDEN ER TIL GUL

Hvid forglem mig ej - gul kongelys -grå malurt - gul akeleje - creme digitalis
og der skal plantes kommen, som kommer med hvide skærmblomster.Efter at ha' prøvet rigtig meget i staudebedene må jeg også prøve det gule bed.
Da køkkenhaven er blevet gjort breddere betyder det også breddere bede ved indgangen.
Midt i hvert bed står æbletræer.
Som barn var gul min bedste farve, og hvad blev der lige af den farve ????
Da jeg for 17 år siden åbnede min første blomsterbutik var mine buketter meget farverige -
 trenden blev lyserød og hvid og det hele skulle være så rigtigt til de rigtigt kunder.
Jeg vil ikke sige at jeg er træt af det, men hellere at jeg vil prøve noget anden. Spørgsmålet er
også - når man arbejder med farver om man toner op eller toner ned. I mit gule bed har jeg tonet ned -  Men jeg syntes farverne er blevet hammerende flotte i de der støvede farver.

3 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Jeg holder meget af gule farver i min have. De lyser op.
  Tak for oplysningen om, at der findes gule akelejer, sådan en må jeg ha´ fat på. Jeg har i røde blå og hvide farver.
  Ha` en god søndag.

  SvarSlet
 2. Lysgul grå og hvid er en fantastisk farvekombination, det også de farver jeg holder på vores terrasse de lyser så fint op.

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin den hvide forglem-mig-ej!!

  SvarSlet