Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

søndag den 29. december 2013

MELLEMMAD...........varmt rødkålssalat....For første gang i 20 år har jeg haft fri den 24 - 25 - 26 december. Og det eneste jeg har lavet er at spise. Gået fra det ene julebord til det andet julebord. Dejligt dejligt at spise... lækkert mad, men hold da op hvor bliver man træt... derfor gik jeg en tur i haven og nåede til køkkenhaven, hvor der trængte til at blive ryddet op efter stormen.
 Men, se hvad jeg fandt i en af mine små køkkenhavekasser.


                       Rødkål.....De er de eneste som lige nu giver farve i haven og hvilken farve. Her kan jeg så fortælle at vi havde stået og lavet rødkål den 24 dec. til hele familien og så glemte vi gryden med rødkålen da vi kørte til juleaften... Nå pyt... Her kommer en dejlig opskrift på en rødkålssalat:
                        et kvart rødkålshoved - et rødløg - et par håndfulde solsikkekærner og en skvat olivenolie.
Olivenolien hældes på en pande og varmes op hvorpå det fint udskårne rødløg steges i olien til de bliver bløde- derefter er det rødkålen, som skal være fint udskåret der skal steges sammen med løget - kun et par min. - derefter ristes solsikkekærnerne sammen med rødkålen og rødløget... bum bum.. salaten er færdig.
Det smager helt vildt godt til feks. julemedisteren eller de lune deller.....og forresten god bagjul....

3 kommentarer:

 1. 'Hej Pia
  Så fine dine rødkål er - de er det fineste pynt lige nu hvor vi mangler farve der ude, så det er da næsten syn og skam og bruge den til salaten (selv om opskriften nu lyder lækker). Jeg har også tit pyntet haven op med rødkål men i år har jeg brugt grønkål og savoykål (se evt. mit indlæg fra i går).
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 2. Lyder lækkert og det er vist lige det vi begynder at trænge til... :)

  SvarSlet
 3. Hvor er de smukke dine rødkål. Kom sådan til at smile ved al det æderi, når der endelig er fri;-))) Jeg havde stået og lavet en virkelig lækker rå rødkålssalat til jule aften, og da den gik bordet rundt, dvs den nåede ikke hele vejen rundt, for den landede på gulvet.......æv æv, men de der manglede at få, havde alligevel ikke taget noget, de siger at det er for sundt:-)))

  SvarSlet