Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

torsdag den 19. juni 2014

SKYGGEHAVENSkyggehaven blev til for et par år siden sådan helt tilfældigt. Det var et lille smalt stykke som lå bag et gammelt fyrtræ og jeg havde ikke skænket det tanken om omlægning. I steder for at gå udenom træet går vi nu indenom. Det er perfekt til en skyggehave for det ligger mod vest og fra eftermiddagen står solen mellem træerne til den går ned i vandkanten og forsvinder..


 
Denne digitalis skulle være en staude og jeg er meget spændt på om det er rigtigt.
I forvejen har jeg den sarte gule digitales Creme bell, som troligt kommer år efter år.
 

Denne alunrod var en som jeg havde stående fra efteråret og ikke fået solgt. Den passer
fint i farven til digitalisen og jeg er meget glad for sammensætningen.. Jeg kalder skyggge-
haven for min mors have for hun er utrolig glad for det lille stykke jord hvor skovmærke -
græsser - sankt hans urt - skemmia - juleroser - nu digitalies - blåbær - primula m.m står
side om side i skyggen under bøgetræet og fyrtræet....

1 kommentar:

  1. Dejlige billeder!
    Jeg ville normalt ikke regne digitalis og alunrod med til skyggeplanter, hvor meget skygge er der?

    Det kunne da være pragtfuldt, hvis jeg kan få dem til at blomstre under mit blommetræ om sommeren, hvor der ellers kun er hostaer, der lyser op.

    SvarSlet