Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

torsdag den 5. juni 2014

Travlhed både her og der....


Det er et stykke tid siden jeg har skrevet herinde, men jeg har haft travlt, jeg har fået nyt kamera og jeg har haft gæster i haven sidste weekend..
Når man skal  have gæster er det jo ikke bare et hus der skal støvsuges, men også en hel have der skal
ordnes - nå ja, man har jo en vis stolthed......

 
Denne yndige akeleje fandt jeg sidste år på torvet i Valby - skiltet er blevet borte så jeg ved ikke hvad
den hedder....                                      Fin og sart er den og jeg vil bestemt tage masser af frø fra den....                             Haven blev ordnet til gæster skulle komme, men lidt græsstrå og planter
                             er der vel altid som kan ordnes.....

5 kommentarer:

 1. Jeg har set den omtalt som Akelejesøster - Semiaquilegia ecalcarata. Den ligner ihvertfald den jeg har og også det billede du viser :-)

  SvarSlet
 2. Den er smuk. Jeg har akelejer mange steder i haven, og jeg kender heller ikke navnene på dem. Det bliver de nu ikke mindre smukke af.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 3. Hej Pia. Navnet er Semiaquilegia ecalcarata 'Sugar Plum Fairy’
  :O)

  SvarSlet