Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

lørdag den 25. august 2012

 
Haven meget tidlig på sommeren - hvor alle stauderne står pænt i bedet.
 
 
Venstre side af bedet - taget to måneder efter.
 

Jeg kan ikke leve uden blomster - ingen tvivl om det.
Jeg elsker at være i haven blandt mine staudebede -  have jord under neglene - se planterne gror og lave ny sammensætninger. Når bedene er færdige - undskyld - interesserer det mig ikke så meget mere. Jeg kan ikke gå og pusse nusse om et bed i flere sommre. Højst klippe nogle kanter og fjerne lidt græsstrå som har forvildet sig ind i bedet.
Måske er det fordi - at alle de mange tusinde buketter jeg har bundet i de sidste 20 år alle skulle ud af døren i butikken - slut. Ny buket skulle bindes.. til en ny kunde.

Derfor skal mine staudebede også kunne passe sig selv for når vi når sidst i maj gider jeg ikke at arbejde mere i bedene.

 
Billedet er taget sidst i august og der skal ske nogle justeringer til næste år.
 
 
 
Sådan så bedet ud sidst i juni.
 
 
 
 
Udsigten fra køkkenvinduet ved spisebordet. Her kan jeg se det meste af baghaven.
 Et godt billed af hvordan stauderne får lov at passe sig selv. De er vokset til - har fået blæst
og regn. De vokser ind i hinanden - nogle står skæve, men sådan er naturen og sådan kan jeg li' det.
 
Billeder er taget midt i bedet og sommerfuglebuskene står og lyser op og kalder på opmærksomhed.
 
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Ja dine bede ser fine ud, og du har ret, det er sjovest at lave nye bede, når først vi når juni/juli, så arbejder jeg heller ikke meget i staudebedet, jeg nøjes med at nyde og tage billeder. Men alle de andre bede kræver stadig min opmærksomhed, det glæder mig, for jeg kan godt lide at nusse rundt i haven.
  Hilse Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Høneballe...

   Tak fordi du skrev. Er der ikke noget om at du ikke længere arbejder... bare det var mig, som kunne cruse rundt i haven hele dagen.. øhhh. Jeg flytter officelt herop til huset ved fjorden fra september og så giver vi den gas. Jeg har tre nye projekter, som skal laves. Jord skal flyttes osv. Men det kender du vel... Jeg har ikke været så flittig her ved bloggen, men skal lige ind og se lidt nærmere på din. God aften.. Hilsen Pia

   Slet
  2. Jo det er der noget om, og jeg nyder at gå i haven hele dagen, den og bloggene kræver al min opmærksomhed. Jeg synes ikke, jeg har mere tid, selvom jeg ikke arbejder. Måske er jeg blevet langsommere :) det kommer jo med alderen.
   God arbejdslyst med de tre nye projekter.

   Slet
 2. Gode billeder.
  Hvor ser det godt ud, og hvor har du mange blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Tak fordi du kiggede. Tak.
   Ja, jeg har mange skønne blomster, men mange af dem går igen i alle mine bede. Og desværre kan jeg snart ikke finde plads til flere staudebede, så skal det være græsser. Det kunne blive en udfordring.
   Ogs god aften til dig

   Slet
 3. Hej Pia,
  Jeg bliver så glad af at læse dine indlæg og se dine bede.
  Er også arbejdsramt fuldtid og må få havelivet til at passe dertil.
  Arbejder også mere med haven i forår hen mod maj. Giver så gas igen fra september til oktober med at gøre forårsløg klar, staudedeling og flytte rundt i det små på planterne.
  Din plante med det grå løv i dine bede hvad er det nu for en? Den er virkelig skøn. sådan fjeragtig midt i staudebedet?
  Dine billeder er gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne. Tak for dine pæne ord. Jeg elsker at fotografere og har også lige fået mit kamera tilbage efter 5 uger til rep.
   Den grå i mine bede er grå havemalurt. Men pas på den kræver meget plads og jeg bliver altid overraskede over hvor meget den fylder i bedene, men vil ikke undvære den.
   Jeg er allerede begyndt at omrokere og udvie en lille smule for der er ikke mere plads i haven til de store armbevægelser fordi fjorden ligge forenden af haven. Selvom jeg godt kunne tænke mig at lave noget på tværs af det hele. Men men.. så må der tænkes tanker hihhi.
   God søndag med det skønne augustvejr og minde vinde.

   Slet
 4. Utroligt så mange smukke roser du har i din have. Jeg er helt misundelig for mine klarer sig ikke godt her ved vandet. Jeg er begyndt at plante hybenroser - det er ok.
  Jeg kender godt det der med tiden - jo mere tid man har jo mere kan man bruge...

  SvarSlet
 5. Hej Pia
  Hvor er det en dejlig have du har - jeg kan godt forstå, du nyder at tilbringe en masse tid der. Din blog er da også bare super inspirerende, jeg vil skynde mig at melde mig til her, så jeg kan følge med !
  God dag.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 6. Hej Anita.
  Jamen velkommen. Og tak for din begejstring. Det er da dejligt at du syntes om den.
  hilsen Pia.

  SvarSlet