Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

lørdag den 8. september 2012

Smuk i septemberJeg kan ikke huske at starten på september sidste år var så smuk som i år..


 
Haven er nået det tidspunkt hvor den får lov at passe sig selv.
 
 
Denne anemone har virkelig overraskede. Den har blomstret konstant siden juni.
Wild Swane.
 
 
Her står den sammen med resterne af hvid sporbaldrian.
 
 
Denne hvide sommerfuglebusk som efterhånden er nogle år gammel behøver ingen
præsentation - den kan man ganske enkel ikke overse. 
 
 
 
 

14 kommentarer:

 1. Den skal på min ønskeliste. Hvor er den smuk den vilde svane! I det hele taget ser det bjergtagende ud, det du har at vise lige nu. Flot!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Anemonen står flere steder i min have og den er virkelig god. Alle haver burde have den. thi hihi. Alle burde have det hele hihihi.. det har vi da fortjent....

   Slet
 2. Smukke billeder..og der er virkeligt noget dejligt, vildt og romantisk over sensommeren, hvor haven endelig får lov at passe sig selv:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Ja.. det er lidt morsomt det der med at haven skal passe sig selv. For allerede nu planlægger jeg efterårets aktiviteter. Jeg har tre projekter her til efteråret..sååååå. Tak fordi du skrev...

   Slet
 3. Hej Pia,
  Ja September er så smuk som aldrig før.
  Der er stadig mange blomster og varme/vand har gjort at det er i fuldt flor stadig. September er en af mine favoriter som en blanding af sommerflor med efterårs drys i brændte farver. Der er så meget vi kan nyde endnu. Roen falder på. Frø kan drysses ud og der kan fjernes afblomstrede planter. Haven glæder på alle måder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne.
   Ja det er en god stemning du beskriver der. Jeg holder meget denne skønne måned hvor køligheden møder os om morgenen og op ad dagen skinner sol. Der er stadig sommerfugle der flagrer rund mellem stauderne.

   Slet
 4. Jeg har lige set, at den vilde svane kan fås hos Thyboesminde Stauder, den kommer også lige på min ønskeliste.
  Jeg har en hvid sommerfuglebusk, som har selvsået sig, det sjove er at jeg ikke har hvid sommerfuglebusk i min have, så det er da lidt imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej høneballe.
   Du er bare super..... altid at skrive. Tit sidder jeg her i ved mit net og forstiller mig hvordan der ser ud ovre hos dig. Med de fantastiske billeder du har lagt ud på nettet af dine landskaber og have. Sådan stemningen den kan jeg fornemme.
   Det har ikke været mit år i år - men til næste år MÅ jeg forbi Høneballehaven - det står på min ønskeliste.
   Jeg har via fugle fået pileurt i min have......

   Slet
  2. Hej Pia
   Du må komme over og se min have næste år. Jeg regner med blogtræf her i maj og i juli. Så er der noget at se for alle, rhodoer i maj og roser i juli.

   Slet
 5. Smuk og hvid september charme i din have!

  SvarSlet
 6. Den flotte anemone White Swan har jeg spottet flere steder på nettet - den er bare så flot. Minder meget om min Anemone Leveillei i farverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit.
   Annemonen hedder Wild Swan og fik en pris på Chelsa flower show i 2010 eller 2011.
   Din anemone må jeg ind og kigge nærmere på. Den lyder fransk og jeg ælsker alt hvad der er fransk...

   Slet