Sider

Om mig

BLOMSTERE blev mit KALD - det opdagede jeg da jeg bandt min første buket. Det startede med en stadeplads på Roskilde torv. Jeg købte min egen butik - bien og blomsten i Vangede. Gennem butikken blev stauder interssante og selvfølgelig blev der nogle i overskud til MIN have. Og ja, jeg har fulgt Anne fra Hune og Claus Dalby. Men jeg har min egen stil. Jeg tror den stammer fra barndommen. Hos bedstemor hvis bede med sommerblomster altid var i glade farver i den tørre sandjord, hvor tissemyrerne byggede bo. Når vi var på tur i grøftekanten og plukkede alle de vilde sommerblomster, som vi satte i vaser i de små vinduskarme i det lille stråtækte hus. Eller når vi var på søndagsbesøg hos farmor og farfar i deres kolonihave i Dragør. Jeg kan stadig høre lyden fra havelågen, det der specielle klik, når den blev lukket for at træde ind i et lille paradis med blomster, hvor alt var i sirlig orden. Havegangen med lavendelerne, som summede af bier og sommer. Dengang hvor vi børn og lå på græsset og kiggede på skyer, mens de voksne drak øl og snaps og grinede, så latteren kunne høres langt væk. Alle de stemninger har jeg min have og jeg ÆÆÆÆLSKER det.

Translate

mandag den 14. januar 2013

VINTER I HAVEN....Her i min have står nogle forkølet juleroser på et udst sted.  De er jo selvfølige meget velkommen nu hvor frosten er gået i jorden og i fjorden. Lige nu sneer det og fortryllende ser det ud, men jeg glæder mig til foråret hvor festen kan begynde.
Nogle steder i haven er der læ og her har juleroserne det lidt bedre
og de første som kommer op.


Posted by Picasa
Sidste forår så jeg Claus Dalbys bog om vintergækker og hvem blev ikke helt vild efter disse herligheder. Jeg måtte selvfølig eje disse dobbelt gækker FLORE PLENO og har lagt løgene i skovhaven som kun er nogle få år gammel.... Jeg må sige at jeg har store forventninger til disse fantastiske yndigheder, som skal stå sammen med søjleeufeu og kvæder....
 

4 kommentarer:

 1. Ja skønne juleroser :-) Kan godt forstå at du glæder dig til de nye dobbelte vintergækker, for de er da helt fantastiske. Jeg har mange vintergækker i min have, både enkelte og dobbelte, men ingen sjældenheder. Til gengæld er der enormt mange da, jeg hvert år graver nogle totter op og deler.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 2. Smukke fotos af de elegante, kølige isdronninger....jeg er endnu ikke blevet vintergække-ramt, men mon ikke det kommer en dag?

  Dejlig aften og mange havehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 3. Hej.....
  Her hos os har frosten virkelig taget fat og man tror slet ikke at det kan lade sig gøre at noget overhovedet kommer op af jorden igen. God ide at dele vintergækkerne - det vil jeg også benytte til foråret.
  Det kommer til de fleste - men det kommer nok an på hvilken periode man er vild med eller hvor langt man er i haven med sine bede.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Jeg har altid fået at vide dobbelte gækker hedder Dortea liljer.
  Tager jeg fejl....eller hvad.
  hilsen grethe
  plateauet.blogspot.com

  SvarSlet